به گزارش قدس آنلاین، بر اساس مطالعات اخیر افراد مسنی که دچار کمشنوایی شدیدتری هستند، بیشتر به زوال عقل مبتلا میشوند، اما احتمال ابتلا به زوال عقل در کسانی که از سمعک استفاده میکنند کمتر است.
مطالعهای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان میدهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کمشنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده میکنند پایینتر است.
نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کمشنوایی میتواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبهرشد (که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیونها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار میدهد.
در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آنها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسیها ارتباط واضحی بین شدت کمشنوایی و زوال عقل در آنها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکتکنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکتکنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکتکننده کمشنوا که از سمعک استفاده میکردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.
یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کمشنوایی و زوال عقل است، اضافه میکند.
امید بر این است که به تدریج، اطلاعات کاملتری از تأثیر کمشنوایی بر عملکرد شناختی و زوال عقل در سالمندان حاصل شود و دادههای موجود در این زمینه تکامل یابند.
نظر شما